Combinatie KVV en BARF voor beginners

Combinatie KVV en BARF voor beginners

 

Voor dit menu wordt uitgegaan van een volwassen hond van 24 kilo. Voor de KVV wordt (minimaal) 2% van het lichaamsgewicht aangeraden (minimaal 480 gram per dag) – afhankelijk van het type hond en de hoeveelheid beweging en voor de BARF gelden bepaalde percentages (verhoudingen). 

Om het makkelijk te houden gebruik ik in dit voorbeeld 2 merken, namelijk NRV en Tammenga. Er is rekening gehouden met 4 dagen KVV en 3 dagen BARF. Omdat de rest van de week afwisselend wordt gevoerd door de KVV (ik heb gekozen voor KVV waar zowel het vleesbot, spiervlees en orgaan van dezelfde diersoort in zit verwerkt), komt het met de BARF dagen iets minder nauw met de percentages. 

Maandag
Ochtend: 250 gram NRV konijn
Avond: 250 gram NRV konijn
Extra: 1 rauw ei

Dinsdag
250 gram eendennekken, 250 gram spiervlees paard – verdelen over ochtend en avond.
Extra: 2 sprotjes

Woensdag
Ochtend: 250 gram Tammenga paard
Avond: 250 gram Tammenga paard

Donderdag
250 gram kippennekken, 250 gram hapklare runderpens – verdelen over ochtend en avond
Extra: 2 Sprotjes

Vrijdag
Ochtend: 250 gram NRV geit
Avond: 250 gram NRV geit

Zaterdag
250gram lamsribben, 250 gram kalkoenhart – verdelen over ochtend en avond

Zondag
Ochtend: 250 gram Tammenga Rund
Avond: 250 gram Tammenga Rund

Bestellijst
2 kilo NRV konijn
2 kilo NRV geit
2 kilo Tammenga paard
2 kilo Tammenga rund
1 kilo sprot (los ingevroren) 
1 kilo eendennekken
1 kilo kippennekken
1 kilo lamsribben
1 kilo hapklare runderpens
1 kilo spiervlees paard
1 kilo kalkoenhart 

Dit is voldoende voor 4 weken.

Wij raden aan om aan dit menu groenten, kruiden en zaden toe te voegen. Wij leveren deze in kant-en-klare vorm, zowel gedroogd als in diepvriesblokjes. Op onze website kunt u bij groenten en kruiden ook lezen hoe u zelf makkelijk groente aan het menu van uw hond toe kunt voegen.

Ukunt er ook voor kiezen om gelijk voor een aantal maanden te bestellen zodat u nog meer kunt afwisselen, maar hier moet u wel de ruimte voor hebben in uw vriezer. BARFproducten nemen namelijk meer ruimte in dan KVV producten.

U kunt ervoor kiezen om zelf te portioneren, maar wij hebben ook een snij-service. Wij leveren dan kant-en-klare porties aan. Meer informatie hierover leest u bij DAGPORTIES

Veel mensen willen graag het beste voor hun hond, maar snappen eigenlijk nog weinig van het geven van rauwe voeding. Om deze mensen een handje te helpen heb ik besloten om, naast de verkoop van losse producten, maandmenu’s samen te stellen. Deze worden samengesteld aan de hand van een aantal gegevens van uw hond. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend MENU OP MAAT invullen op de startpagina van de website 

 

Geef een reactie

APRILVAKANTIE 2024 : van DO 11 t/m DI 16-04

Bezorgroute za 13-04 wordt wel gereden

Nu op voorraad: groenteburgers in rood, oranje, wit én groen.