Hondenkoekjes met tonijn

Hondenkoekjes met tonijn

Ingredienten

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 300 gram volkoren tarwemeel (kan iets meer zijn)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding
Doe de tonijn met het vocht en de knoflook in de blender en maak dit fijn. Voeg de bloem, eieren, peterselie en de olijfolie toe. Maak hiervan een deeg (voeg eventueel nog bloem bij tot het deeg niet meer plakt). Rol het deeg uit op een halve centimeter dikte en steek vormpjes uit. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken op 180-200°C. Wilt u de koekjes redelijk hard, dan zet u de oven niet af, maar laat de koekjes nog enkele uren in de oven verder bakken.

Variatie
U kunt de koekjes variëren door bijvoorbeeld een blikje zalm, sardientjes of makreel te gebruiken. In plaats van peterselie kunt u ook brandnetel gebruiken (vooral goed voor honden met gewrichtsproblemen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *