Hondensnoepje met tonijn en look

Hondensnoepje met tonijn en look

De ingrediënten

  • 2 tot 3 eieren
  • Een blikje tonijn op waterbasis
  • olijfolie
  • 1 grote of 2 kleine teentjes look fijngesnipperd (Look maakt de geur sterker, maar is vooral een geweldig insect- en parasietwerend middel.)


De bereiding
Laat de tonijn eerst goed uitlekken. Gooi de tonijn, eieren, look en olijfolie in een kom (of in de blender). Mix het geheel tot u een egale brij heeft. Als het te dik is, voegt u nog wat olijfolie toe. Is het echt té dun, doe er dan een lepeltje rijstmeel door.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat, en spreid het deeg er op uit. (maximaal een laagje van een halve centimeter). Verwarm de oven voor op 180°. Schuif vervolgens de bakplaat in de oven en laat het geheel een 20 minuten bakken. Het resultaat is een lichtbruine platte, elastische koek.

Tip
Laat de koek zeker niet te hard bakken! Hoe droger hij wordt, hoe moeilijker om hem fijn, of in vormpjes, te snijden, en hoe meer het geheel gaat kruimelen. Als u het na het versnijden nog te vochtig vindt (hoe droger, hoe langer het bewaart), kunt u de gesneden koekjes nog altijd even op de plaat leggen en op een lage baktemperatuur nog wat extra laten drogen.

Versnijd de koek naar eigen fantasie, maar het leukste is natuurlijk om er kleine stukjes van te maken om als lekker snackje tussendoor te geven. 

Variatie
Als variatie zou je eens een andere vissoort uit blik kunnen proberen (zalm, makreel, sardientjes etc) of organen zoals kippenlevertjes, kippenhartjes en kippenmaagjes, runderhart etc.

Ook kruiden zoals peterselie of brandnetel (goed voor de gewrichten) zou je er in kunnen verwerken. En in plaats van look kun je ook gewone knoflook gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NIEUW: CARNIBEST natuurvoer voor INTRODUCTIE-/PROBEERPRIJS

Maximaal 1 stuks per bestelling