Over ons

Hallo honden- en kattenliefhebbers!

Mijn naam is Lily en ik woon sinds 2006 samen met mijn partner Ricardo in het buitengebied van Rijsbergen, een dorp onder Breda tegen de Belgische grens. Samen hebben we 2 honden die beide uit Spanje komen. Daarnaast vangen we regelmatig honden (uit het buitenland) op om ze een 2e kans te geven.

Eén van onze vorige honden, een oud-Engelse Mastif genaamd Don, bleek een voedselallergie te hebben en voor hem was het een oplossing om over te stappen op vers vlees. Toen ik merkte wat een enorm positieve invloed dit op zijn hele gestel had, heb ik besloten vanaf dat moment mijn honden geen brokken meer te voeren, maar een uitgebalanceerde combinatie vers vlees, vis en pens en met geweldig resultaat. Regelmatig krijg ik complimentjes over hoe goed mijn honden eruit zien en ook hoe vitaal ze voor hun leeftijd nog zijn.

Naast dat ik veel heb gelezen over het voeren van verse voeding aan honden en katten, het zelf samenstellen van menu's, zelf veel heb geprobeerd op dit gebied met mijn honden als gewillige testmodellen en inmiddels ook een aantal cursussen/webinais en seminars heb gevolgd en nog steeds volg om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen,  heb ik bij het opstarten van Natural Paws ontzettend geboft dat Maxine mij veel van haar kennis heeft overgedragen tijdens en na de overname van haar bedrijf wat verder gegaan is als Natural Paws. 

Wij zouden iedereen aan willen raden om vers vlees te (gaan) voeren, maar realiseren ons dat dit niet voor iedereen even makkelijk is. Een heel klein deel van de honden kunnen er niet goed tegen, je moet er (afhankelijk van de methode) een sterke maag voor hebben, het is veel werk om de juiste voeding te combineren en te snijden en er bestaat ook een assoriment relatief goede brokken.

Natural Paws heeft zich dan ook gespecialiseerd in het samenstellen van maandmenu's. Dit is een menu wat speciaal voor uw hond wordt samengesteld en waarin alle benodigde ingredienten zitten die de hond nodig heeft. De eigenaar hoeft verder geen kennis te hebben. Die krijgt netjes een pakketje (hoeveelheid die per dag nodig is) met daarop wat voor vlees/vis/gevogelte het is en hoeveel erin zit. Tevens ontvangt men een schema voor op de vriezer, waardoor men makkelijk kan zien wanneer wat moet worden ontdooid. Het is dan alleen nog een kwestie om 1x per dag een pakketje uit de vriezer te leggen om te ontdooien en dit nadat het is ontdooid in 1 of meerdere maaltijden aan de hond te voeren. Natuurlijk kan het maandmenu altijd aangepast worden aan de smaak van de hond. De eigenaar heeft er weinig omkijken meer naar en de hond zal met (meer) smaak eten en u zult versteld staan van het resultaat. 

Natuurlijk kunt u via de webshop ook zelf de voeding samenstellen die u voor uw hond (of kat) wenst.

Vaak geven mensen aan dat ze geen vers vlees voeren omdat het vele malen duurder zou zijn dan het voeren van brokken. Dit valt ontzettend mee. Mocht u meer willen weten, dan kunt u in de webshop diverse voeding aanklikken en u ziet dan gelijk wat het kost. Heeft u niet de kennis om dit zelf te doen, dan doen wij dit graag voor u. U kunt een aanvraag hiervoor doen via de knop 'maandmenu', via contact of het sturen van een mailtje aan info@naturalpaws.nl. Deze aanvraag is natuurlijk volledig vrijblijvend.

Als men zelf meer informatie wil vergaren, dan kan men behalve het volgen van informatie op fora (wat best verwarrend kan zijn) ook de volgende boeken lezen die duidelijk informatie geven over voeding. 

Gezonde jonge honden - Juliette de Bairacli Levy
Rauwe voeding voor honden - Mogens Eliasen
Voer voor carnivoren - Tannetje Koning
De waarheid over hondenbrokken - Maurice Flinterman