Algemene en Kong recepten

Recepten – snoepjes/koekjes/cake en Kong recepten 

Wilt u uw hond ook eens verwennen?

Met onderstaande recepten kunt u de lekkerste verassingen voor uw hond maken.

HONDENSNOEPJES MET TONIJN EN LOOK
Een gezonde koek die u naar eigen fantasie in stukjes kunt snijden om te gebruiken als hondensnoepjes. Het bestaat alleen uit tonijn, ei, olijfolie en look. Dus de parasieten blijven er ook door op afstand! Lees meer…

HONDENKOEKJES MET VIS
Dit recept heeft wel 2 dagen nodig, maar daarna kun je de koekjes heel lang bewaren. Verschillende soorten vis die het geheel tot een Atlantische heerlijkheid maakt. Lees meer…

HONDENKOEKJES MET ZALM EN RIJST
Deze verrukkelijke viskoekjes zitten vol met natuurlijke kruiden en natuurlijk de zalm en rijst. Ook dit recept heeft 2 dagen nodig, maar daarna kunt u ze heel lang bewaren. Lees meer…

HONDENKOEKJES MET TONIJN
Alweer een recept voor koekjes met vis. Maar ook deze is weer heerlijk om te maken en nog gezond ook. Er zit knoflook in, wat een anti parasitaire werking heeft, en ook verse peterselie. Op deze koekjes is ook een variatie te maken. Lees meer…

HONDENKOEKJES MET SURIMI, TONIJN EN MAKREEL
Deze koekjes zitten boordevol lekkere vis en zullen een smakelijke aanvullijng zijn op de dagelijkse voeding. Het neemt maar een uurtje van uw dag in beslag, maar dan heeft u ook wat! Lees meer…

HONDENCAKE
Deze cake is gemaakt van kippenlevertjes (of runderlever) en bevat ook wat look. Misschien wat als verjaardagstaart voor uw hond? Lees meer…

HONDENTAART
Is de cake niet groot genoeg, omdat er veel meer hondenvriendjes op de verjaardag komen? Maak dan een hondentaart. In deze taart zit kipgehakt, kippenbouillon, knoflook en groente. Dat is toch voor elke hond een feest? Lees meer…

LEVERCAKE
Deze cake, gemaakt van kippen- of runderlever, heeft maar 20 minuutjes in de oven nodig, dus uw hond zal hier snel van kunnen genieten. Er staan ook lekkere variaties bij! Lees meer…

Kong recepten

Een kong is niet alleen maar leuk om die pasta in de stoppen, maar u kunt er ook culinaire kunstwerken van maken. Hieronder ziet u een aantal recepten die u in uw kong kunt klaarmaken. Veel succes!

Fruit Kong
Hak een appel en twee wortels fijn. Snipper de stukjes appel en wortel in de Kong. Stop een banaan in de kong om de mix bij elkaar te houden. U kan varieren met het fruit, denk aan mango, nectarine, selderij, broccoli en bloemkool.

Oosterse Kong
Neem wat afgekoelde (plak)rijst. Meng de rijst met wat kleine stukjes leverworst en/of kleine reepjes kaas. Stamp het mengsel goed aan met een vork.

Baby Kong
Klop Brinta pap op met water of met yoghurt. Snipper stukjes banaan of stukjes worst door de pap. U kan ook hondenbrokken gebruiken. Deze Kong kunt u ook invriezen. 
Een ingevroren kong moet u wel eerst even onder de kraan houden voordat u hem aan uw hond geeft. Anders bestaat de kans dat zijn tong vast komt te zitten.

Kong op een touwtje
Sommige honden hebben een extra uitdaging nodig. Knoop een stuk stevig touw in je kong en hang deze zo op, dat uw hond er net bij kan. Doordat uw hond de Kong niet vast kan pakken zal hij nog meer moeite moeten doen om de Kong leeg te krijgen.

Yoghurt Kong
Maak het kleine gaatje van de kong dicht met folie en tape. Zet hem dan met het kleine gaatje onder rechtop in een beker. De kong vullen met magere yoghurt en deze dan invriezen.
Ook hier weer even afspoelen na het invriezen.

Kong met ei

Roer een ei in een kopje, doe er een paar stukje kaas doorheen, vul de Kong (eerst met een koekje zodat het gat bedekt is) en zet hem vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Kong ijsje
Nog wat soep over van de vorige dag? Leng de soep aan met water. Sluit het kleine gat van de kong af met folie en tape, zodat hij niet leegloopt.
Giet de soep in de kong. Zet de kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan.
Zet de kong in de vriezer tot hij bevroren is.
Ook hier weer even afspoelen na het invriezen. En check even de groente en fruit lijst om te kijken of uw hond alles mag wat u in de soep heeft verwerkt. U kunt ook een bouillon gebruiken.

Monkey Kong
Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal uw hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is.
Pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.

Kong Regular
Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, verspert u de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening.

Super Monkey Kong
Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen.

Fruity Kong
Prak een (oude) banaan op een bord. Vul de Kong met het mengsel. Klaar is kees!

Kong d’oeuf
Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houdt uw vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal uw vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat u niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. 
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.

Cheesy Kong
Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat u niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. 
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat u hem aan de hond geeft.

Pens Kong:
Neem een pens- of hartschijf uit de diepvries en zodra deze iets ontdooit is, vul de kong dan helemaal. Druk het goed aan zodat het moeilijk is om het eruit te krijgen.

Brokjes Kong:
Week wat van de gewone voerbrokken in water of bouillon. Maak met behulp van blik of een pens- of hartschijf er een lekkere brij van (niet te vochtig). Vul de kong helemaal en druk het goed aan. Op deze wijze haalt u het restant vocht eruit en wordt het lastiger om de inhoud eruit te halen.

Broodje Kaas Kong:

Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met kaas (smeerkaas mag ook), vouw de boterham in de kong. Laat de kaas smelten in de magnetron. 
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat u hem aan de hond geeft.

Worst Broodje Kong
Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met leverworst (smeerworst mag ook), vouw de boterham in de kong. Druk het goed aan.

Super Broodje Kaas:
Vul de kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron.
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat u hem aan de hond geeft.

Full Lunch Kong:
Wat gekookte groenten, een balletje (rauw) gehakt en een boterham. Hier de Kong ermee vullen. Eerst natuurlijk een paar brokjes onderin voor het kleine gat. U kunt er eventueel nog een rauw ei doorheen doen.

Banana Rama
Prak een banaan en meng dit samen met wat magere yoghurt. Plak het kleine gaatje van de kong af met wat folie en tape en vries de Kong in voor ongeveer 4 uur.
Ook hier de kong even afspoelen voor u hem aan uw hond geeft.

Philly Steak
Plak het kleine gaatje van de kong dicht met wat smeerkaas en vul deze met mager rundergehakt of tartaar.

Geef een reactie

Uitnodiging 
Workshop ‘De 5 Elementen’ door Victoire Weijers van Acuvet
met o.a. het element van je eigen dier bepalen en de link naar karakter/gedrag.
Wanneer: donderdagavond 13-06 van 19.15 tot circa 21.30 uur
Waar: Natural Paws – van Lanschotstraat 43 Achtmaal 4885 AB
(weggetje naast boerderij inrijden en na 30m rechts op het terrein voor de loods parkeren)
Plaats voor maximaal 12 deelnemers
Bijdrage € 15 per deelnemer (contant bij binnenkomst te voldoen)
Aanmelden via info@naturalpaws.nl