Voorbeeldmenu

Voorbeeldmenu

Omdat veel mensen wel graag de beste voeding aan hun hond willen geven, maar eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen, zet ik hier een aantal voorbeeldmenu’s neer met het één en ander aan uitleg. U kunt deze overnemen, of bepaalde merken veranderen omdat uw hond een allergie heeft of dit gewoon niet lekker vind. In de laatste maanden heb ik gemerkt dat veel mensen graag een houvast hebben om ergens aan te beginnen.  Wanneer u bijvoorbeeld zelf een dieet wilt gaan volgen, dan heeft u vaak graag een kant-en-klaar menu waar u zich dan aan kunt houden zodat u niet te veel hoeft na te denken. Hetzelfde kunt u dus ook hebben voor uw hond, en daar help ik u graag mee.

Combinatie brok en KVV
Op voorhand wil ik zeggen dat ik hier geen voorstander van ben. Het is namelijk zo dat beide producten nu niet hun werk kunnen doen (in ieder geval niet volledig). Waarom dan toch deze combinatie? Deze is speciaal gemaakt voor de grote gezinnen die bijvoorbeeld een hele drukke ochtend hebben (of juist avond). De kinderen moeten naar school, alles moet aangekleed en ingepakt worden en voor u het weet bent u al bijna te laat voor uw eigen werk. Op zulke momenten zou het fijn zijn als u uw hond gewoon een handje brokken zou kunnen geven na zijn wandeling (want deze mag er natuurlijk niet bij inschieten).

Al moet u er wel rekening mee houden dat een hond eventueel vanaf 10 maanden ongeveer ook 1x per dag te eten kan krijgen. U hoeft deze dan alleen in de middag of avond eten te geven eventueel en in de ochtend misschien alleen een lekkere snack.

U moet er vanuit gaan dat er minimaal 8 uur tussen de brokken en de KVV moet zitten. Dit komt omdat de maag van uw hond beide producten anders verteerd en deze dus in de war raakt als hij alles samen krijgt. U kunt dus in de ochtend brokken voeren en in de avond KVV.

Waarom geen BARF?
Bij het zelf samenstellen van de voeding van uw hond zitten vaak ook vleesbotten. Deze verteren nog weer anders dan de KVV producten. Mensen die gaan beginnen met BARF die moeten ook vaak eerst een maand alleen maar KVV gegeven hebben voordat zij overgaan op vleesbotten. Ook dan moet dit langzaam opgebouwd worden, maar de maag kan dit dan beter aan. Wanneer u dus brokken en vlees wilt gaan voeren, dan alleen maar KVV.

Welke brokken?
Het beste zijn natuurlijke de graanvrije brokken. Op de markt zijn nog niet veel goede graanvrije brokken te vinden, maar een aantal zijn er toch wel. Denk hierbij aan Orijen, Taste of te Wild, Wolfsblut en Acana Grainfree. Daarnaast zijn er ook merken als Ziwipeak die een assortiment gedroogd vlees hebben, wat dus eigenlijk net zo makkelijk gaat als brokken.

Welke KVV?
U kunt er voor kiezen om maar 1 merk bij de brokken te gaan voeren. Dit is vooral in het begin wat makkelijker. U kunt er zelf voor kiezen om meerdere merken er bij te gaan voeren, of eens af te wisselen met een ander merk. Dit heeft u helemaal zelf in de hand, en u kunt ook altijd contact opnemen om het een en ander hierover te vragen.

Volledig KVV
Voor mensen die uiteindelijk willen gaan BARFen, of die een stapje verder willen na het combineren van brok en vlees is er natuurlijk ook de mogelijkheid om geheel KVV te geven. Ook wanneer u eerst alleen maar brokken gaf kunt u in 1 keer overstappen op volledig KVV, dit hoeft niet eerst gemengd te worden met de brokken.

Van veel (goede) merken zult u dan, om alles compleet te maken, minimaal 4 diersoorten in 3 weken moeten geven, waarbij pens en vis niet als diersoort mee tellen.. Wanneer u elke dag afwisselend van smaak en u minimaal 4 diersoorten in de vriezer hebt liggen, dan bent u vaak met een week al compleet.

Welke KVV?
U kunt er voor kiezen om maar 1 merk te gaan geven, en hier verschillende smaken van te halen. Sommige merken hebben ook een combinatiedoos, en dat scheelt iets in de kosten. Voor de beginnende versvoeder is dit vaak het makkelijkst. Toch kunt u ook makkelijk afwisselen van merken. Graag helpen wij om tot een goede combinatie te komen afgestemd op de behoeften van uw hond.

En hoe zit dat dan met BARFen?
Wanneer u van plan bent om te gaan BARFen, is het verstandig om eerst een maand volledig op KVV te zitten. Zo kan de maag van de hond zich even omschakelen om verschillende rauwe producten beter te verteren. Na een maand kunt u langzaam wat producten toe gaan voegen.

Combinatie KVV en BARF voor beginners
Houdt uw hond van kluiven, en bent u toe aan een extra uitdaging? Dan is deze combinatie misschien wel iets voor u! U kunt hierdoor langzaam kennismaken met de wereld van het zelf samenstellen. Ook hier geldt dat je zoveel mogelijk diersoorten moet gaan geven. De KVV zal gegeven worden zoals de dit gewend ben, maar voor de BARFdagen worden bepaalde percentages aangehouden. Er geldt hiervoor het volgende:

40-45% Vleesbotten – 20-25% Spiervlees – 20-25% Organen en pens – 5-10% Vis

Als extra: groente (probleemloos 10% van de totale hoeveelheid voer per dag) en/of 1 rauw ei per 10kg lichaamsgewicht van de hond per week

Voorzorgsmaatregelen
Zoals al eerder is aangegeven, is het belangrijk dat de maag van uw hond eerst went aan het verteren van rauwe voeding. Daarom raad ik ook aan om eerst een maand volledig KVV te voeren voordat u hiermee begint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NIEUW: CARNIBEST natuurvoer voor INTRODUCTIE-/PROBEERPRIJS

Maximaal 1 stuks per bestelling