Combinatie brok en KVV

Combinatie brok en KVV

Voorbeeldmenu

Om het makkelijk te houden ben ik uitgegaan van 1 merk brok (Orijen) en 1 merk KVV (Tammenga). De hoeveelheden zijn voor een volwassen hond van 25 kilo. Even een berekening:
Orijen raadt 280 gram per dag aan en Tammenga 500 gram. Ik heb dus rekening gehouden met een verhouding van 50/50. Op de pagina van het merk zelf (onder voedingsanalyse) kunt u zien hoeveel er wordt aangeraden voor uw hond.

Maandag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga rund

Dinsdag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga lam

Woensdag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga paard

Donderdag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga geit

Vrijdag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga vleesmix compleet

Zaterdag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga rund

Zondag
Ochtend: 140 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tammenga lam

Bestellijst

Benodigdheden voor 4 weken
7 kilo Tammenga vlees
3920 gram Orijen adult

1.5 kilo Tammenga vleesmix compleet
1.5 kilo Tammenga rund
1.5 kilo Tammenga lam
1.5 kilo Tammenga paard
1.5 kilo Tammenga geit
Dit is voldoende voor 4 weken

13.5 kilo Orijen adult
Deze zak is genoeg voor ongeveer 3.5 maand

De reden dat ik voor meerdere maanden deze lijst heb samengesteld bij de brokken, is omdat u anders in verhouding duurder uit bent omdat u dan kleinere zakken moet bestellen die duurder zijn. U kunt ook voor meerdere maanden vlees bestellen, maar omdat dit bewaard moet worden in de vriezer moet u maar net deze ruimte hebben.

Tegenwoordig wordt steeds vaker aangeraden om enkele dagen brokken te voeren en vervolgens enkele dagen vers vlees.Dit zou voor de spijsvertering van de hond aangenamer zijn dan dagelijks zowel brok als vlees voeren. Het wordt wel afgeraden om standaard brok (dus geen geperste brok of brok met een vleesgehalte vanaf 60%) te combineren met vlees in dezelfde maaltijd.

Aangezien wij voorstander zijn van het volledig vers voeren van de hond en ervan overtuigd zijn dat bij voldoende afwisseling en afstemming van merken/diersoorten en bij rekening houden met de juiste verhoudingen bot/vlees/orgaan EN fosfor-calcium afhankelijk van leeftijd en type hond, de hond absoluut geen tekorten opbouwt en bewezen een veel betere weerstand heeft dan een hond die alleen brokken heeft gekregen.

Veel mensen willen graag het beste voor hun hond, maar hebben te weinig kennis om volledig over te stappen op rauwe voeding. Om deze mensen een handje te helpen heb ik besloten om, naast de verkoop van losse producten, maandmenu’s samen te stellen. Deze worden samengesteld aan de hand van een aantal gegevens van uw hond. Voor meer informatie kunt u MAANDMENU AANVRAAG aanklikken op de startpagina van de website.

Geef een reactie

Zomersluiting van MAANDAG 29-07 t/m DONDERDAG 08-08

Afhalen weer mogelijk vanaf ZATERDAG 10-08

Bezorgronde NB Noord (DenBosch/Oss/Waalwijk) ZO 28-07 (ipv za 03-08)